Inspraakprocedure concept Eerste wijziging van de Beleidsregels bekostiging leerlingenvervoer Twenterand

DeTwenterandgids.nl kreeg de volgende bekendmaking binnen: Inspraakprocedure concept Eerste wijziging van de Beleidsregels bekostiging leerlingenvervoer Twenterand.

Meer informatie over deze bekendmaking:

Op 23 januari 2024 heeft het college van Twenterand de Eerste wijziging van de Beleidsregels bekostiging leerlingenvervoer Twenterand in concept (hierna: conceptbeleidsregels) vastgesteld. Hierin worden de volgende wijzigingen voorgesteld: •In artikel 1 is een definitie van stage opgenomen.•In artikel 19, lid 3 staat ten onrechte opgenomen dat bij eigen vervoer maximaal twee ritten per dag vergoed worden. Dat moet zijn vier ritten per dag.•In artikel 22, leden 1 en 2 is aangepast vervoer in de vorm van solovervoer verwijderd. Voor leerlingen die nu nog wel solovervoer hebben, wordt een overgangsregeling getroffen.•Artikel 26 over ontzegging van toegang tot leerlingenvervoer/aangepast vervoer wordt vervangen door de artikelen 26, 26a en 26b waarin de procedure over het handelen bij wangedrag duidelijker is omschreven.•De in de bijlage bij de beleidsregels opgenomen lijst met centrale opstapplaatsen is aangepast.Waar kunt u de concept Eerste wijziging van de Beleidsregels bekostiging leerlingenvervoer Twenterand inzien?In de periode van 1 februari tot en met 28 februari 2024 liggen de conceptbeleidsregels voor inspraak ter inzage. U kunt de conceptbeleidsregels in deze periode raadplegen op de website van de gemeente Twenterand via https://www.twenterand.nl/inspraakprocedure-concept-eerste-wijziging-van-de-beleidsregels-bekostiging-leerlingenvervoer of inzien bij de receptie op het gemeentehuis in Vriezenveen (Manitobaplein 1, 7671 GS te Vriezenveen). Hoe kunt u reageren?In deze periode kunnen ingezetenen en belanghebbenden bij het college schriftelijk of mondeling hun zienswijze over de conceptbeleidsregels naar voren brengen. De zienswijze kan ook per mail worden verzonden naar info@twenterand.nl. Zij die dat mondeling willen doen, kunnen telefonisch contact opnemen met mw. K. Postma op telefoonnummer 0546 - 840 840. Wat gebeurt er met uw reactie? Wat gebeurt er met uw reactie? Na afloop van de inspraakperiode vindt een beoordeling van de zienswijzen plaats. Dan zal bepaald worden of de zienwijzen aanleiding geven de conceptbeleidsregels op onderdelen te wijzigen. Alle ingezetenen en belanghebbenden die schriftelijk, per mail of mondeling hebben gereageerd, krijgen bericht nadat nadere besluitvorming over de conceptbeleidsregels heeft plaatsgevonden.

 

Onderwerp: Bestuur | Organisatie en beleid, officielepublicaties uit categorie officielepublicaties/gmb/2024.

Dit artikel verscheen op deTwenterandgids.nl op 1-2-2024.

Laat dit artikel viral gaan in Twenterand, deel het met je vrienden!

Auteur

Redactie deTwenterandgids.nl
Redactie deTwenterandgids.nl

Weet wat er speelt in jouw buurt. Wij krijgen van de gemeente altijd als eerste de laatste vergunning aanvragen & andere bekendmakingen. Wij delen deze met onze lezers.

  1. Bekendmakingen Twenterand
  2. gmb-2024-47823

Gerelateerde berichten